James Bond till salu! MGM Studios – For Sale

8 Jan

Känner du för att äga James Bond-franchisen och vara delägare i de kommande filmerna om Bilbo? Nu är det möjligt att förverkliga den drömmen. Om du har sådär ett par miljarder att lägga på den.

Metro Goldwyn Mayer är med sitt rytande lejon en av världens kändaste filmbolag och äger bland annat alla rättigheter till James Bond. MGM står dessutom som delfinansiär till Peter Jackson och Guillermo Del Toros fantasyprojekt Bilbo, samt en hel del andra kommande filmprojekt.

Men studion har också stora skulder, vilket är anledningen till försäljningen. Spekulationerna om vem som ska ta över är förstås igång, men budgivningen har ännu bara börjat.

MGM grundades 1924, då biografägaren Marcus Loew köpte och slog samman Metro Pictures, Goldwyn Pictures och Louis B Mayer Pictures. MGM äger även rättigheterna till United Artists, som grundades 1919 av regissören D. W. Griffith och filmstjärnorna Mary Pickford, Douglas Fairbanks och Charlie Chaplin, och därmed även rättigheterna till bl.a. Bond och Rosa Pantern.

http://www.007museum.com/MGM_UIP_UA.htm

mgm-logo.jpg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: