James Bonds favoritchampagne. Bollinger 002 till 007 – särskild specialutgåva till agenten 007

5 Jul

Bollinger 002 till 007 – särskild specialutgåva till agenten 007

 James Bond firar 50 år på duken

Bollinger har varit James Bonds favoritchampagne i nära 40 år. I år är det också 50 år sedan världens mest kände agent James Bond, alias 007, dök upp på vita duken första gången. För att fira det har Bollinger tagit fram ”002 for 007”, en specialutgåva till alla hängivna Bond-fans i form av en flaska Bollinger La Grande Année 2002, med särskild Bond-etikett i en designad förpackning. För att få fram den åtråvärda flaskan ur förpackningen används koden 007.

James Bonds svaghet för champagne är det få som har missat och nu firar Bollinger agentens 50 år på film med en mycket speciell champagne i en mycket speciell förpackning. I specialutgåvan ”002 till 007” ligger flaskan i en förpackning som påminner om en ljuddämpare till en pistol, helt i den hemlige agentens anda. James Bonds eget kodnamn, 007, är den kod som används för att öppna förpackningen för den som vill komma åt flaskan.

– Bond har valt att dricka Bollinger i nära 40 år, men i år blir första gången som Bollinger faktiskt tar fram en särskild etikett för tillfället. Specialutgåvan är både smart och innovativ och vi tror att fans och samlare kommer att stå på kö för att komma över ett exemplar, säger Kajsa Ekman, ansvarig för Bollinger i Sverige.

2002 decenniets bästa årgång

Champagnen är en Bollinger La Grande Année 2002, som räknas till decenniets förnämsta årgångar i distriktet. Bollinger La Grande Année 2002 innehåller 63 procent Pinot Noir och 37 procent Chardonnay, 82 procent kommer från Grand cru-lägen och 18 procent från Premier    cru-lägen.

Tillgången till Bollinger La Grand Année 2002 är mycket begränsad och det kommer också specialutgåvan att vara. I Sverige kommer det att finnas 100 exemplar tillgängliga i beställningssortimentet från den 1 oktober och den kommer att kosta 1249 kronor.

Samarbetet mellan Bollinger och Bond är det äldsta inom filmindustrin och det är inte styrt av pengar. I stället är det grundat i en djup vänskap mellan champagnehuset Bollinger och familjen Broccoli, som producerar de legendariska filmerna.

http://www.007museum.com/bollinger_002-007.htm

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: