Bond blir gud i Aftonbladet

3 Okt

Bond blir gud i Aftonbladet

Aftonbladet fortsätter sitt koncept med tjocka ”bibel-bilagor”. I samband med att James Bond firar 50 år och lagom till premiären av ”Skyfall” lanserar tidningen en 100 sidor tjock Bondbibel.

Den 21 oktober kommer en 100 sidor tjock Bondbibel att säljas i samband med Aftonbladet.

– Bond firar 50 i år och ”Skyfall” känns som årets största filmsläpp. I bibeln blandar vi nostalgi med den nya filmen med Daniel Craig och Ola Rapace, säg

Aftonbladet har pumpat ut ”biblar” de senaste åren. Evenemang som EM, OS, Elitserien i Hockey, Fotbollsallsvenskan, Champions League och premiärerna av de stora fotbollsligorna har alla fått en egen bibel som bilaga till tidningen. I somras släppte Aftonbladet Nöje en ”Hårdrocksbibel” i samband med Sweden Rock.

– Det är en bra affär. Vi tror att många kommer att köpa bibeln och det är ett bra fönster för våra annonsörer. Det bygger gillande hos våra läsare, säger Tobias W. Lindner nöjeschef på Aftonbladet.

Kvällstidningarna sålde länge inpaketerade dvd-filmer under somrarna. Varför är inte James Bond uttjatad? – Alla har sett filmerna och har en relation till filmsviten. Bond har följt med samhällsutvecklingen och filmerna ändrar skepnad hela tiden. Det är bara att titta på kvinnosynen som de första filmerna ger uttryck för. De senaste filmerna är dessutom en mörkare upplevelse.

Ni har kört hårt på ”bibel-konceptet”. Hur ska ni undvika att det blir urvattnat? – Det beror alltid vad man fyller tidningarna med. Innehållet måste hålla för att vara i en bibel. När det gäller Bond är intresset stort och vi har samlat ihop tillräckligt mycket material.

Vad är skillnaden mellan en bilaga och en bibel? – Biblarna är fetare och harv limmad rygg. Med bibeln skapas en förpliktelse och den innehåller ett stort och varierande material kring ett specifikt ämne, säger Tobias W. Lindner.

Aftonbladets filmskribent Jens Peterson har tillsammans med kollegan Jan-Olov Andersson bevakat inspelningarna av James Bond-filmerna sedan 1980-talet. Han har varit ansvarig för det redaktionella innehållet i ”Bondbibeln”. – Det blir en underhållande tidning även för den som inte är specialintresserad. Grunden till idén är att vi märkte hur mycket material vi fick ihop när vi var nere på inspelningarna i Turkiet i våras.

Jens Peterson har varit med och lanserat bilagor i samband med premiärerna av ”Sagan om Ringen”-filmerna 2002 och 2003.

I ”Bondbibeln” kommer Aftonbladets mat-, mode-, motor- och reseskribenter att skriva om James Bond utifrån sitt bevakningsområde. I tidningen kommer även Aftonbladetskribenter att berätta om den skådespelare de tycker bäst gestaltar James Bond. – Min är Daniel Craig, avslutar Jens Peterson.

 

http://www.resume.se/nyheter/media/2012/09/27/bond-blir-gud-i-aftonbladet/

er Aftonbladets nöjeschef Tobias W. Lindner.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: