James Bond svävar på moln – efter gondolköp, Gunnar James Bond Schäfer om James Bond

8 Okt
My name is Bond, James Bond. Gunnar James Bond Schäfer har fått ett nytillskott på sitt agentmuseum – en tvättäkta gondol från Venedig.                      My name is Bond, James Bond. Gunnar James Bond Schäfer har fått ett nytillskott på sitt agentmuseum – en tvättäkta gondol från Venedig.

  James Bond svävar på moln – efter gondolköp

    James Bond och gondolen

Gunnar James Bond Schäfer om James Bond

Bästa James Bond-film: ”Goldeneye”. Den har allt, bra manus, bra story, bra skådisar och bra finesser.

Bästa  James Bond: Pierce Brosnan, det är han som bäst gestaltar Ian Flemmings  ursprungliga karaktär. Visserligen är Sean Connery pappan till alla  James Bond men Pierce är min favorit.

Daniel Craig som James Bond: Sådär, han är ingen idealisk karaktär  precis. Jag gillar inte stilen som han har. Men det får gå ändå, vi har  ju inget val.

 

Gondolen är en lång och smal flatbottnad båt som från början användes för transporter genom Venedig.

 I dag fyller de främst ett turistsyfte.

 Gondoljären är den som styr båten. Gondoljären står i aktern.

Källa: NE och Gunnar James Bond Schäfer

James Bond, 57, i Nybro svävar på ett lyckomoln.

En tvättäkta gondol från Venedig utgör det senaste nytillskottet på agentmuseet och trängs nu med rariteter som Izabella Scorupcos bikini och BMW:n från Goldeneye.

–Det är en pojkdröm som har gått i uppfyllelse, jublar Bond.

Gunnar James Bond Schäfer lyder museiföreståndarens namn. Mellannamnen James Bond bytte han till sig hos skatteverket 2007.

James Bond i Nybro är alltså en äkta fan av den välskräddade agenten som reser runt jorden och avslöjar brottslingar och för att hylla sin idol skapade Gunnar ett 007-museum. Enligt honom själv det enda i världen.

I utställningslokalerna trängs prylar med anknytning till filmerna, bland annat agentens BMW Z3 från ”Goldeneye” och skådisen Izabella Scorupcos bikini från samma film. Men det som James Bond i Nybro jublar mest över just nu är gondolen som han nyss har fått hem från Venedig.

”Pojkdröm”

–Japp, det är en exakt likadan gondol som de hade i ”Moonraker” då James Bond plötsligt dök upp i flytetyget på Markusplatsen. Dock inte originalet, säger Gunnar James Bond Schäfer.

Att få hem den till Nybro beskriver han som ”en pojkdröm som går i uppfyllelse” eftersom han alltid drömt om att ha en egen gondol.

Gondolen står uppallad i lokalerna på museet och den som vill kan ställa sig i aktern och pröva på att vara gondoljär. På land.

–Det tar tre år att bli en gondoljär men här man kan ställa sig och åtminstone få en känsla av hur det är, säger Gunnar James Bond Schäfer.

 

Bra artikel i Expressen Kvällsposten ikväll
http://www.expressen.se/kvp/james-bond-svavar-pa-moln—efter-gondolkop/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: