Joe Labero fångar dagen med kompisen Gunnar Schäfer James Bond

10 Okt

Joe Labero fångar dagen med kompisen Gunnar Schäfer James Bond

Nybro   http://klt.nu/joe-labero-fangar-dagen/labero_bond

Han är hjärnan bakom en del av magins mest häpnadsväckande illusioner samtidigt som han behärskar de små fingertrixen. I dag räknas han till en av världens största magiker. Smålänningen Joe Labero har gått från en uppväxt i Alvesta till ett lyxigt liv på Malackahalvöns sydspets Singapore.

Joe Labero stiger ur den vita limousinen och hejar vänligt på dem som möter upp honom. En av dem är kompisen Gunnar Schäfer James Bond, som han bestämt sig för att hälsa på i Nybro, när han ändå håller till i Kosta där han ska uppträda lite senare under kvällen. Han skrattar och spexar och ur bilen tar han fram en magisk stav.

Joe är magiker och illusionist, men vem är han egentligen?

–Jag är en artist och underhållare som har jobbat med det här i 30 år. Det har blivit som en livsstil och jag tycker om att röra mig i häftiga miljöer, säger han och börjar prata om sin uppväxt i Alvesta där han som 12-åring fick tycke för sin första trollerilåda.

När andra i hans ålder spelade ishockey och fotboll så trollade han. Under ett juniormästerskap i 16-årsåldern fick hans mentor, den svenske magikern Carlo Tornedo upp ögonen för honom.

Då fick han åka till Amerika och Las Vegas, och hans morbror följde med.

Sedan dess har han både jobbat och bott utomlands många gånger. Sin första show ”A magic night” höll han på Berns i Stockholm 1991 och redan då var han före sin tid. I dag menar han att det är det svårare att imponera på publiken.

– Jag är en ganska rastlös person som hela tiden blickar framåt och vill komma vidare. När jag gjorde en show i Australien under ett år förlängdes kontraktet och jag stannade i 2,5 år. Det var då jag insåg jag värdet av att kunna leva i den här delen av världen, där allt är så mycket enklare i värmen än i ett kallt land med hårda vintrar.

Femtiomannashow

Sedan blev det Sydostasien med sambon Anna Vinterfall och dottern Nicole. I Singapore har Joe frontat femtiomannashowen Incanto. En föreställning som sattes upp på Casino at Resorts World Sentosa och är Singapores hittills mest påkostade.

– Jag är likadan mot alla och respekterar alla lika mycket, säger han och tar ett bett på pizzan som Gunnar beställt åt honom.

Med Gunnar delar han sitt intresse för James Bond. De som tror att han skulle vara märkvärdig och divig, bara för att han råkar åka limousin och rör sig i en lyxvärld, tror helt fel. Egentligen föddes han för 53 år sedan som Lars Bengt Roland Johansson. Genom att ta de första två bokstäverna ur sina namn togs hans artistnamn och sedan 1986 hans officiella namn fram.

– Jag är född smålänning men har hela världen som mitt arbetsfält. I höst kommer jag tillbaka till Sverige igen. Magin är mitt vapen, säger han underfundigt och tar en slurk av Bollinger-champagnen.

Ann-Heléne Thörning

Läs hela artikeln i Kalmar Läns Tidning/Nybro Tidning den 12 maj 2016

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: