Ingen skylt till James Bond

28 Mar
Publicerad: 28 mars 2011
Ingen skylt till James Bond
 
 
 
 

NYBRO
Varför är det så svårt att få skylta med sin verksamhet? Ja det undrar Gunnar Schäfer efter att ha fått avslag från Trafikverket Region Syd på hans ansökan om att sätta upp en skylt så att turisterna hittar vägen till hans Museum.

Med tanke på att hans museum har funnits i nio år och att han trots dålig skyltning har cirka 2000 fysiska besökare per år kanske det inte vore en så dum idé att turisterna lättare skulle hitta. Om inte annat för att locka spontanbesökare.
Vad gäller egentligen? Madesjö Hembygdsförening är en annan förening som fått kämpa i många år för att få en brunvit skylt uppsatt med hänvisning till hembygdsmuseumet. Den skylten fick de först förra året.

Hur många besökare måste en verksamhet ha innan Trafikverket sätter upp en skylt? Har ni siffror på hur många besökare han och andra turistfällor i området har?

I ett brev till Trafikverket skriver Gunnar Schäfer: ”Med en privat satsning av ett museum räcker det inte till att övertyga beslutsfattarna trots all uppmärksamhet via tv, radio och media som tycker att det här är intressant att ta del av – alla utom Trafikverket och Nybro kommun”.

I det genmäle Schäfer fått från Trafikverket och Lena Larsson på Region Syd, så säger hon att enligt deras mening är James Bond Museum i Nybro inte av den storleken och av sådant allmänt/turistiskt intresse att det uppfyller kraven för brun/vit vägvisning.

ANN-HELÉNE THÖRNING

http://www.klt.nu/index.php?placid=19&id=6301

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: