Fantasterna James Bond-fantast! Bytte namn. Till Gunnar Bond James Schäfer

2 Apr

Träffa James Bond i Nybro. Jo, det går. Fast det är inte Sean Connery eller Daniel Craig du träffar, utan Gunnar Schäfer, en hängiven Bond-fantast som gillar sin hjälte så mycket att han till och med bytte namn för två år sedan. Till Gunnar Bond James Schäfer. Och så driver han världens enda James Bond-museum.

– Jag har samlat Bond-prylar sedan 60-talet, berättar Gunnar. När jag själv ville åka i väg och besöka ett Bondmuseum på 90-talet upptäckte jag att det inte fanns något. Så jag fick helt enkelt starta det själv.

För alla som gillar James Bond är det lätt att fördriva ett par timmar på 007-museet i utkanten av Nybro. Här finns Ian Flemings böcker, små figurer av olika karaktärer från filmerna, modeller av Bondbilar, alla svenska originalaffischer och mycket, mycket, mycket mer.

Gunnar har aldrig räknat men han tror att han har cirka 10 000–12 000 föremål med anknytning till agent 007 i sin samling. Vissa av föremålen är dessutom autentiska. Som guldtackan från ”Goldfinger”, en Spectre-ring och både klocka och solglasögon som Pierce Brosnan bar i ”Die another day”. Men häftigast är nog ändå den ljusblå bilen från ”Goldeneye”, exakt den som Bond och den svenska Bondbruden Isabella Scorupco satt i.

Tröttnar man på att gå runt och titta på prylar finns möjligheten att se en film i minibiografen. Här finns 20 platser i själva biografen och ytterligare två utanför. En stol för varje Bondfilm såklart! Och så finns det en bar förstås. För en hundralapp serverar Gunnar gärna en Dry Martini (skakad, inte rörd) eller ett glas av Bonds favoritchampagne, Bollinger. Och är man fortfarande inte mätt på hemliga agenter kan man fortsätta till pizzeria Viktoria i Nybro och beställa en 007-pizza. Den är god. Jättegod.

Av Johanna Svan

Fredrik_James Bond_Filip

Fredrik_James Bond_Filip

 

http://allas.se/traffa-james-bond-i-nybro/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: